Tuesday, August 17, 2010

Christmas in july

Ik had mij een poos geleden aangesloten bij een groep die allerlei handwerktechnieken behoeven en leren. Ook doen ze aan "swaps". Nog nooit van gehoord, maar ze deden een Christmas in July Swap. Dus de stoute schoenen aangetrokken... Ik had iemand uit Texas getroffen om iets voor te maken:


Een kerstboom in Zaans stikwerk.

Ik kreeg zelf ook een ornament uit Amerika, in Log Cabin:


Gemaakt van rood fluweel, een donker rode stof en een cremekleurige stof met gouddraad.
Er zat ook nog allerlei stoffen en lintjes in mijn pakketje. Zo leuk! Ik had geen idee waarmee ze Crazy Quilts (CQ) maken. Maar door het door mij ontvangen cadeau weet ik een beetje waar ik naar op zoek moet!


Wat een leuk idee he?
Het zijn werkjes van maximaal 10x10 cm welke je in de kerstboom kunt hangen.

3 comments:

  1. Wat leuk om te zien, mooie maaksels worden er 'geswapt'!

    ReplyDelete
  2. Ik zie geen mogelijkheid om je te mailen, dus reageer ik maar even hier, ik heb er nog niet heel veel ervaring mee, ik zie ze ook vaak aan elkaar genaaid worden met een overhandse steek aan de achterkant. Vasten zou wel moeten kunnen, maar dan moet je de werk goed met de ruggen tegen elkaar leggen en ze komen er altijd of bovenop te liggen of eronder. Er staat nog een beschrijving hier: http://annemariesbreiblog.blogspot.com/2010/06/granny-squares-aan-elkaar-maken.html Heb je wat aan dit antwoord? Groetjes, Corina

    ReplyDelete