Saturday, October 29, 2011

Thimble holder

A few weeks ago I found this blog: http://sadanorris.blogspot.com/2010/08/busy-busy-opps-thimble-holder-tutorial.html. My first attempt was a thimble holder to complete my CQ-set:


My daughter thought it looked like a mouse. And at Stitchmap someone made a mouse of this pattern. That made me think to make something to keep my tatting shuttles....

Thursday, June 2, 2011

Netting ketting

Sinds de vorige ketting ben ik helemaal aan het kraaltjes rijgen verslaafd. Eindelijk had ik een goede tip om de draden mooi af te werken (krimp-kralen). En dan kan je een hoop meer :D Hier mijn laatste project: Een "netting ketting".

Monday, May 23, 2011

Begin mei ben ik met mijn dochter lekker twee dagen gaan camperen met de yoga-school. Op een eiland met tipi-tenten. We troffen het geweldig met het weer. Naast yoga waren er ook mensen die andere activiteiten aanboden. Zo was er een hele creatieve mevrouw die ons heeft geleerd hoe we een ketting kunnen maken van vilt-bolletjes, kralen en ..fietsbanden. Zie hier het resultaat:
De fietsband wordt eerst schoongemaakt (anders zit er poeder op), gedroogd en dan kun je er kleine ringetjes van knippen. Rijgen aan een draad met de viltbolletjes (reeds klaar, dus geen ervaring mee op gedaan :( )en kralen. Wel geleerd dat er tegenwoordig knijpkralen zijn om de draad mee vast te maken. Ik deed er altijd een knoop erin, maar dat ziet er niet uit en bleef nooit zitten.

Saturday, March 26, 2011

Fabric Weaving


Bij Stitchmap heb ik een cursus "Fabric Weaving" gevolgd. Had nog heel veel resten zijde van mijn ouders (meer dan 20 jaar oud) en daar ben ik mee aan de slag gegaan. Ook nog een oude knoop (die moet al meer dan 30 jaar oud zijn). Dus mijn voorraad is weer ietsje geslonken :D

Ik zie een verzoek om meer info. Het is natuurlijk van Stitchmap, dus kan niet alle geheimen verklappen. Maar het zijn gevlochten repen stof. Met zig-zag steek vastgemaakt.

Wednesday, March 2, 2011

Color theory


Bij Stitchmap ben ik bezig met een cursus over kleuren. En dit is het resultaat van de les in kleurenschema's. Respectievelijk Achromatic (geen kleuren, alleen zwart, grijs en wit), Monochromatic (verschillende tinten van een kleur), Analogous (verschillende kleuren die in het kleurenwiel naast elkaar liggen) en Complementary (complementaire kleuren, dus die tegenover elkaar in het kleurenwiel liggen). Ik weet zo snel niet wat de Nederlandse termen voor de schema's zijn (oh jee, ik zou toch niet veramerikaansen LOL).